عسلویه
chemical Engineering Students
تاریخ : سه شنبه 23 خرداد 1391
نویسنده : سید مرتضی حسینیان
عَسَلویه به عربی أَعسَلُوه روستایی و یک منطقه عظیم صنعتی از توابع استان بوشهر در جنوب ایران است. این روستا در دوازده کیلومتری شرقی روستای نخل تقی و در هفت کیلومتری روستای بیدخون و در کرانه خلیج فارس واقع شده‌است.
محدوده عسلویه
از شمال به روستای دهنو، از جنوب به خلیج فارس، از سوی مغرب به نخل تقی، و از جهت مشرق به پارک ملی نایبند محدود مى شود.
 
 

 

 
 
جمعیت
جمعیت بومی عسلویه پیش از ورود صنعت نفت در این حدود 300  نفر بود؛ مردم این خطه از ایران به زبان عربی و فارسی سخن می گویند. 
 
پیشینه تاریخی
در دوران گذشته « أعسلوه » یکی از مناطق نفوذ ومهم قبیله « بنی خالد النصوریین » بوده واین قبیله بر منطقه شرق بوشهر حکمرانی می کردند. در این روستا بقایای ارگ بزرگی وجود دارد که مقر حاکم وقت بوده ‌است. همچنین تعدادی خانه قدیمی وتاریخی وجود دارد که سازه هایش سنگ و کاهگل و گچ و ساروج ‌است.
 
 
منطقه صنعتی
این منطقه در شرق استان بوشهر در حاشیه خلیج فارس در 300  کیلومتری شرق بندر بوشهر و در 420  کیلومتری غرب شهرستان بندر لنگه و در 570  کیلومتری غرب بندر عباس واقع است(همجواری استان بوشهر با استان‌ها: از شمال به منطقه اسیر در فارس، از شرق به هرمزگان و از غرب به خوزستان کهگیلویه و بویراحمد) و حدود 105 کیلومتر باحوزه گاز پارس جنوبی که درمیان خلیج فارس واقع شده (دنباله حوزه گنبد شمالی قطر) فاصله دارد
موقعیت مورد نظر برای منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس مزایای قابل توجهی دارد، از جمله کمترین فاصله ممکن با میدان گاز پارس جنوبی، وجود فرودگاهی که درزمان ساخت وساز می تواند سرویس مناسبی به عنوان فرودگاه بین المللی استقرار یابد، دسترسی مستقیم به آب دریا، عمق مناسب سواحل ازنظر بندری، برخورداری از شبکه‌های تأسیسات زیرساختی شریانهای ارتباطی فرامنطقه‌ای، وجود نیروی کار بالقوه در شهرها وروستاهای اطراف ،طبیعت سرسبز وچشم اندازهای طبیعی زیبا وجود دارد.
 
محدوده و وسعت
محدوده منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس براساس مصوبه هیات وزیران وشورای عالی مناطق آزاد تجاری / صنعتی به این شرح تعیین گردیده‌است : ازغرب به روستای شیرینو، ازجنوب به خلیج فارس، ازشمال به دامنه ادامه سلسه جبال زاگرس و از شرق به روستای چاه مبارک. این محدوده طبق مصوبه هیئت محترم وزیران 10.000 هکتار بوده که براساس استانداردها تفکیک می شود.
 
توسعه منطقه ویژه
با توجه به پتانسیل های این منطقه، کمبود اراضی مناسب و لزوم توسعه صنایع بالادست نفت وگاز (با دسترسی مناسب به دریا) درمحدوده منطقه ویژه و همچنین قرار داشتن مکان فعلی روستاهای نخل تقی و عسلویه در محدوده‌ای با خطر سنجی بالا، عدم دسترسی مناسب به شریانهای پیرامون منطقه و نامناسب بودن مکان فرودگاه نظامی فعلی (خطر سنجی بالا در همجواری با صنایع بالا دست، عدم امکان استفاده بهینه اهالی منطقه از آن و…) درنظراست در آینده نزدیک نسبت به جابجایی فرودگاه وروستاهای نخل تقی وعسلویه سایت نیروهای نظامی به مکان های مناسب واستفاده از اراضی فوق به عنوا ن توسعه صنایع بالا دست اقدام شود.در ضمن با توجه به لزوم استقرار واحدهای مایع سازی گاز(DME,GTL,LNG) درمنطقه وعطف به مسائل ایمنی و حریم و فاصله لازم این واحدها از دیگر واحدهای صنعتی، زمینی ساحلی به وسعت تقریبی 2000 هکتار واقع در 20 کیلو متری غرب منطقه جهت استقرار واحدهای فوق پیش بینی شده‌است.
 
منطقه صنعتی
این منطقه دارای واحدهای عظیم و پرشمار پتروشیمی و پالایشی است. از این رو فرودگاه قدیم تعطیل شد و فرودگاه جدید با نام خلیج فارس در 35 کیلومتری شرق عسلویه احداث و مورد استفاده قرار گرفته است.
 
 



|
امتیاز مطلب : 9
|
تعداد امتیازدهندگان : 4
|
مجموع امتیاز : 4
موضوعات مرتبط: مطالب و دانستنی های مهندسی شیمی , ,
مطالب مرتبط با این پست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه:








آخرین مطالب

/
به نام خالق یکتا با سلام این سایت با هدف کمک رسانی و ارتقای سطح مهندسان شیمی ایجاد شده. امیدواریم با نظرات و بیشنهادهایتان ما را در ارتقای سایت همراهی کنید